21 травня 2010

Парламент захистив майно редакцій ЗМІ, видавництв і книгарень

20 травня 2010 року Верховна Рада ухвалила проект Закону України «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок», № 4001-1. За нього проголосувало 397 народних депутатів.

Доповідач з цього питання народний депутат Віктор Уколов (фракція БЮТ) попросив колег проголосувати за цей проект незалежно від партійної приналежності, зазначивши що на профільному комітеті документ був підтриманий одноголосно.

Однак за проект закону спочатку проголосувало всього 193 депутати.

Перший заступник голови комітету з питань свободи слова та інформації - виконуючий обов'язки голови Андрій Шевченко закликав колег-депутатів повернутися до розгляду цього законопроекту і ухвалити його, зазначивши що цим вони  допоможуть індустрії.

Голосуючи повторно за цей законопроект, депутати вже віддали за нього 397 голосів.

Нагадаємо, що законопроект 4004-1 підготувала Світлана Шмельова (фракція КПУ). Метою прийняття проекту є припинення розповсюдженої та необґрунтованої практики виселення редакцій засобів масової інформації, друкарень, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок з приміщень державної та комунальної власності, у яких вони працюють упродовж десятків років, що дозволить запобігти незворотнім кризовим явищам у вітчизняному інформаційному просторі, книговидавничій справі, діяльності професійних творчих об'єднань.

Немає коментарів:

Дописати коментар