12 травня 2011

Прокуратура обіцяє посилити захист журналістів

Останнім часом повідомлення про порушення прав журналістів та засобів масової інформації набувають у суспільстві особливого резонансу. Днями Чернігівська обласна організація Національної спілки журналістів України та Асоціація регіональних ЗМІ поширили заяву, в якій висловили стурбованість та протест щодо окремих спроб тиску представників місцевого самоврядування на редакції районних газет та їх керівників.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області інформує, що заява, поширена журналістськими організаціями, розглянута. Прокурорів районів, де, на думку громадськості, сталися конфліктні ситуації між ЗМІ та органами місцевого самоврядування, зобов’язано посилити правозастосовчу діяльність щодо захисту прав представників засобів масової інформації, пов'язаних із виконанням ними професійних обов'язків.

Крім того, прокуратура Чернігівської області вживає додаткових заходів щодо запобігання можливих перешкод в реалізації друкованими ЗМІ завдань і повноважень, визначених Законами України «Про місцеве самоврядування», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації».

Прес-служба уповноважена заявити, що інформація отримана прокуратурою, у тому числі і від громадських організацій, сприяє більш об’єктивному аналізу законності, а за наявності підстав - відповідному прокурорському реагуванню.

Немає коментарів:

Дописати коментар