03 липня 2010

Ічнянська газета працює в звичайному режимі, а редактор народила хлопчика


 

Ічнянська районна газета "Трудова слава" працює в звичайному режимі. Про це Чернігівську обласну організацію Національної спілки журналістів повідомила виконуюча обов’язки редактора газети Галина Ткаченко. За її словами, в колективі панує творча атмосфера, газета виходить за графіком.




Щодо ситуації із співзасновниками, то вона пояснила, що відбулися збори співзасновників. До засновників "Трудової слави" входять Ічнянська районна державна адміністрація, Ічнянська районна рада та трудовий колектив редакції. Ічнянська районна адміністрація була представлена новопризначеним головою Сергієм Рубашкою.  Під час зборів було прийняте рішення про відміну попереднього рішення зборів про ліквідацію редакції, яке ухвалили за ініціативою районної ради 1 червня 2010 року. 

Також було прийняте рішення призначити виконуючим обов’язки редактора Галину Ткаченко на час декретної відпустки чинного редактора Людмили Храпаль. Галина Ткаченко має професійну журналістську освіту. До цього вона працювала у відділі внутрішньої політики Ічнянської райдержадміністрації. Її кандидатура є компромісною – з її призначенням погодились всі три співзасновники газети.

Тож редакцію газети не ліквідують і людей не звільняють. Відміна попереднього рішення співзасновників відбулась завдяки співпраці влади та журналістських організацій. Від імені всіх журналістів окрема подяка заступнику голови Чернігівської ОДА Віктору Тканку, який з розумінням поставився до ситуації та допоміг її вирішити. На вимогу журналістських організацій – Асоціації регіональних ЗМІ, Незалежної медіа-профспілки м. Чернігова та Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України припинити ліквідацію редакції відгукнулась Чернігівська облдержадміністрація. Була створена робоча група під керівництвом заступника голови ОДА Віктора Тканка. До її складу увійшли представники Чернігівської ОДА, Чернігівської обласної прокуратури, редактори районних газет, представники журналістських організацій, юристи та медіа-юристи. Робоча група розібралась в ситуації, визначила, які порушення чинного законодавства допустили співзасновники газети, приймаючи рішення про ліквідацію.

А Людмила Храпаль народила хлопчика вагою 3700, якого назвали Андрійком. З цією важливою подією ми вітаємо маму та всю її родину. Зичимо їм всім здоровя! 

Ірина Мельник,
голова Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар