21 жовтня 2010

Заява Інтернет-видання "Високий Вал" про непричетність до публікації серії компрометуючих матеріалів

Творчий колектив чернігівського Інтернет-видання "Високий Вал", його засновник і співзасновник однойменної телерадіокомпанії Олег Головатенко заявляють про свою непричетність до публікації серії компрометуючих матеріалів. Текст заяви опубліковано на сайті "Чернігівський монітор".
Статті й інформації з порушенням будь-яких норм журналістської етики, встановлених внутрішніх правил хронології останнім часом активно публікуються на ресурсі val.ua


Поява таких сумнівних матеріалів з оціночними судженнями, яке спотворює внутрішню політику авторитетного Інтернет-видання і підриває його репутацію в очах громади, стала можливою через технічне маніпулювання іншого співзасновника ТОВ "ТРК "Високий Вал" Олександра Хуторненка.


Він активно втрутився у роботу сервера і обмежив доступ до нього інших учасників проекту і технічних спеціалістів.

Так, зауваження на адресу Хуторненка щодо публікації на сайті пов'язаної з передвиборною кампанією статті, яка зокрема містить речення "Якщо ви зібрались когось "поиметь", зазвичай, натягаєте презерватив и впевнено робите свою справу", не викликало жодної належної реакції з його боку.


Навпаки, публікація із зазначеним текстом умисно за допомогою наявних технічних засобів тримається в першій позиції головної сторінки сайту.

Наголошуємо, що подібна практика суперечить головній меті, з якою створювалося перше інформаційне громадське Інтернет-видання у Чернігівській області майже 10 років тому.

Порушення принципу рівного доступу, можливості висловити думку без оціночних суджень, а також брутальне втручання ззовні у редакційну політику ставить під загрозу саму можливість існування Інтернет-видання.

Засновник сайту "Високий Вал" і співзасновник
ТОВ "ТРК "Високий Вал", головний редактор ТРК Олег Головатенко
Редактор стрічки новин Сергій Стук
Кореспондент Вікторія Сидорова
Фотокореспондент Віктор Кошмал
Голова Чернігівської незалежної "Професійної
спілки працівників мас-медіа м. Чернігова" Владислав Савенок

Немає коментарів:

Дописати коментар