22 лютого 2011

Генпрокуратура наказала захищати ЗМІ

У Генпрокуратурі заявляють про посилення правозахисної діяльності щодо захисту прав представників засобів масової інформації.


За повідомленням "Української правди" з посиланням на прес-службу відомства, "останнім часом у суспільстві широкого резонансу набули заяви представників ЗМІ щодо перешкоджання їх професійній діяльності та порушення свободи слова в Україні".


"Нещодавно до Генпрокуратури надійшло звернення голови Національної спілки журналістів Ігоря Лубченка, який висловлює стурбованість ситуацією, що склалася стосовно фінансового та матеріального забезпечення діяльності деяких державних та комунальних ЗМІ", - зазначили у ГПУ.

"Керівництвом Генпрокуратури відповідним листом зобов'язано прокурорів АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військових прокурорів регіонів та Військово-морських сил активізувати правозахисну діяльність органів прокуратури у цій сфері", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як заявили у прес-службі, вказано звернути особливу увагу на виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування закону про державну підтримку ЗМІ та соціальний захист журналістів щодо належного бюджетного фінансування ЗМІ.

Також доручено вивчати питання додержання закону про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування засобами масової інформації стосовно виділення коштів на висвітлення зазначеної діяльності, укладання із засобами масової інформації відповідних угод тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар