13 квітня 2011

Цієї ночі журналістам у Чернігові не щастило

Все-таки цифра 13 якось впливає на наше з вами життя. О третій ночі в Чернігові сталось дві негарні події з двома місцевими журналістами. У вікно спальні “власника” й кореспондента газети “За Чернігів” Олександра Бея невідомі особи кинули здоровенним шматком бетону й зробили його нічний сон таким собі невеличким жахом. Слава Богу, що близькі не постраждали. Пощастило. За словами самого журналіста, дружину від якоїсь травми чи ушкодження врятували штори. Варто зауважити, що цей уламок бетону був загострений з усіх боків і, в разі прямого попадання, серйозної травми, скоріше за все, не уникнути. Зранку Олександр Бей разом зі свої колегою Тарасом Вознюком побували у свого дільничного й написали відповідну заяву.

Нагадаємо, у двох останніх номерах цієї газети (інформаційного листка) було опубліковано скандальні (резонансні) матеріали щодо діяльності головного санітарного лікаря області. Наскільки відомо, поточного тижня готувалася “цікава” акція на цю тему й випуск чергового номеру газети.

Також, у цю пору доби було вчинено напад на журналіста сайту (газети) “Події і Коментарі” Володимира Андрійченка.  
 
Приводом, якби, стало тривіальне прохання “дай закурити”. Як результат, розбита губа і “зчесана” потилиця. Патрульні все-таки приїхали на виклик. Тоді, коли зловмисники давним-давно вже накивали п’ятами. Нагадаємо, на цьому міському сайті доволі часто з’являється об’єктивна інформація, яка викликає невдоволення не тільки міської влади. Але й чисельних політиків, бізнесменів, чиновників й тому подібне.

Зрозуміло, що можна задатися питанням: якого чорта шастати нічним містом, коли вже жодний ліхтар не світить? Але, це майже всім відомо, журналістська праця ненормована. Крім того, багато хто з журналістів не може перенести написання якогось “цікавого” (сенсаційного) матеріалу на завтра. Тим більше, якщо є час і натхнення.

Не знаю, що це в нашому місті з представниками засобів масової інформації коїться. То їм судом погрожують, то ще чимось. А може, це зроблено спеціально перед “медійним” днем.

Нагадаємо, завтра до Чернігова приїздить голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. А також, відбудеться засідання Асоціації регіональних ЗМІ та президії обласної організації Національної спілки журналістів.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар