11 грудня 2010

Держкомтелерадіо збирається реформувати ЗМІ за 7 років

10 грудня на «Телекритиці» відбулася чат-конференція з головою Державного комітету телебачення та радіомовлення України Юрієм Плаксюком на тему: «Якою бачить свою роль Держкомтелерадіо у контексті політичної волі, яку демонструє держава при переході до суспільного мовлення та роздержавлення ЗМІ».

Зокрема, Юрій Плаксюк відповів і на запитання від Асоціації регіональних ЗМІ щодо термінів роздержавлення преси та подальшої долі обласних управлінь у справах преси та інформації.


- Юрію Олександровичу, реформування комунальних і державних ЗМІ в останні 19 років полягало у нескінченних розмовах про нього і повній відсутності будь-яких реальних кроків. Чи можете ви зараз назвати конкретні терміни, коли буде ухвалено відповідний закон і коли нарешті припиниться «говорильня»? І друге питання: яка доля очікує обласні управління у справах преси й інформації з огляду на адміністративну реформу?


- «Говорильня» закінчилася в листопаді, коли постановою уряду було схвалено проект зазначеного реформування і внесено на розгляд Верховної Ради. 22 грудня відбудеться відкрите обговорення законопроекту з ініціативи Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, на якому буде деталізовано всі нюанси майбутнього процесу реформування.

До речі, преса також братиме участь і в обговоренні, й у висвітленні даної дискусії. Гадаю, вона буде корисною і остаточно визначить схему і параметри реформування впродовж двох етапів - 7 років державних і комунальних друкованих ЗМІ.

Щодо управлінь з питань преси, в ОДА також відбувається оптимізація, скорочення складу апаратів, однак позиція Комітету однозначна: зберегти функції підрозділів, які буде організовано, забезпечити необхідну кількість працівників цих підрозділів і передбачити напрями співпраці підрозділів із Держкомтелерадіо. Адже і на них, і на нас лягатиме головне навантаження і щодо реформування ЗМІ, як друкованих, так і аудіовізуальних (державних і комунальних), так і надання населенню можливості отримувати послуги цифрового телебачення, яке прийде на зміну аналоговому в 2015 році. Питання це соціально-економічне, і може зачіпати права на інформацію мільйонів наших телеглядачів.

Повний текст чат-конференції з Юрієм Плаксюком читайте на "Телекритиці".

Немає коментарів:

Дописати коментар